Turun Seudun Mamien alku

“Kaikki alkoi Ylen uutisesta Kokkolan hätäkahviryhmästä.

Perustin Turun Seudun Mamit ajatuksella, että oma kaveripiirini, sekä mahdollisesti heidän ystävänsä saavat vertaistukea ja hoitoringin, mahdollisesti jopa uusia ystäviä ja arkeen seuraa. Painuin nukkumaan. Aamulla 27.11.2014 ryhmässä oli reilu 300 jäsentä. Nappasin avukseni ylläpitoon Riikka-Kristiinan, Sonjan, Jennin, Eveliinan ja Petran.

Meistä kiinnostuttiin heti jopa paikallismediassa.

Ryhmä jatkoi pisin vuotta kasvamistaan. Ryhmässä on autettu monenlaisia äitejä. On vietetty iltaa yhdessä, on kahviteltu, on käyty jumppaamassa, ulkoilemassa, tehty käsitöitä yhdessä, you name it! Nykyään Forum-korttelissa toimii aivan mielettömän mahtavan ihana Leikkilä, Mamien miittipaikka, lapsiperheiden olohuone, keskellä Turun keskustaa.

Turun Seudun Mamit on mieletön esimerkki, mitä hyvä saa aikaan. Jokainen saa olla juuri se, joka on ja saada tukea,seuraa, hymyjä, ystäviä omaan arkeensa.

Olen mielettömän kiitollinen jokaisesta ryhmämme jäsenestä, jokaisesta keskustelusta, avunhuudosta ja -annosta. Turun Seudun Mamit, Te olette jotakin äärettömän kaunista.

rakkaudella, Tina”

12325227_1027457547313919_755614152_n

“Olen liittynyt mameihin heti perustamisiltana. Jo seuraavana päivänä liityin ylläpitoporukkaan mukaan..

Heitin hullun idean vielä samana iltana tietämättä lainkaan millaiseen ihanaan soppaan olenkaan lusikkani työntänyt: “Myöhemmin ehkä jos tää ottaa kunnolla siivet alleen niin miksei ihan yhdistysmuotoistakin juttua, ni sais vielä paremmat mahikset eri yhteistyöprokkiksiin.” 

Ja tässä sitä ollaan.. Yhdistysajatusta kypsyteltiin Tinan kanssa molemmat tahoillamme, kunnes Tina sanoi mulle ääneen sen, mitä mäkin olin pohtinut. “Mitä jos mamit ois yhdistys?” Suunnittelu laitettiin sopivan porukan kesken alkuun ja lokakuussa pidetyn perustamiskokouksen jälkeen lähetimme paperit Patetti- ja rekisterihallitukselle. Päätös saapui marraskuun alussa ja 1-vuotissyntymäpäivillämme julkistimme yhdistysasian. Mukavaa salaisuutta oli vaikea pitää, tekisi mieli kuuluttaa kaikille miten onnellinen onkaan ja miksi!

Olemme Tinan kanssa tosiaan aikamoisia jokapaikanhöyliä, se mitä näkyy ulospäin on murto-osa siitä, miten paljon olemme tässä pistäneet likoon itseämme Mamien nykytilan saadaksemme.

Itse ainakin olen valtavan ylpeä mameistä, onnellinen siitä, että saan tehdä jotakin mistä pidän niin huikean porukan kanssa. Toivon meille, mameille, vielä monta hyvää vuotta. Mamit on ottanut paljon, mutta antanut vielä enemmän.

-RK.”